Skip to content

Linsesuppe med porre og pastinak

En lækker, sund og hjemmelavet vintersuppe med en masse grønt og gode proteiner fra linserne. Den passer sig selv det meste af tiden og er god til de travle hverdage, hvor tiden er knap. Kan også laves i store portioner og blot varmes, nemmere bliver det ikke!

Opskriften kan varieres efter hvad du har i grøntsagsskuffen, så den kan bruges til lidt “oprydning” 🙂

Som bonus var den absolut godkendt af vores guldklump, som eller er i en fase hvor prøvesmagning og ny mad kan være lidt af en udfordring ❤️

Antal: 2-3 personer

Ingredienser

  • 2 dl røde linser
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 porre
  • 1 løg
  • 3 pastinakker
  • 1 tomat
  • 1 stor tsk gurkemeje
  • 1 stor tsk karry
  • 1 tsk spidskommen
  • Persille til drys

Kom linserne i en gryde og dæk dem med vand, koges i ca. 15-20 min til de er kogt godt ud.
Snit porren i tynde strimler, skræl pastinakker og skær dem i små terne. Hak løget groft.

Porre, løg og pastinakker svitses i olien sammen med krydderierne i ca 5 min. Hæld vand over, så det lige knap dækker og lad det simre ca.15 min.

Hæld de kogte linser med i gryden og blend det hele. Suppen kan blendes helt fin og cremet eller du kan nøjes med at blende den hurtigt og lade der være grøntsagsstykker i.

Giv suppen et kort opkog og tilsæt evt mere vand eller madlavningsfløde, hvis den er for tyk. Smages til med salt og evt peber.

Serveres med persilledrys, evt. tomattern og et godt stykke brød.

Suppen får en flot farve af både karry og gurkemeje ❤️

Prøv min opskrift på lækre glutenfrie gulerodsboller som er glimrende suppebrød eller disse lækre koldhævede boller som passer sig selv i køleskabet natten over.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *