Skip to content

Glutenfrie gulerodsboller

Glutenfri bagning er efterhånden blevet rigtig stort og jeg fik da også lyst til at eksperimentere med en gang glutenfrie boller, da jeg er ret glad for ostemadder 🙂 Jeg er til gengæld ikke super god til større mængder gluten, det gør bestemt ikke noget godt for mig og jeg synes faktisk jeg kan mærke en positiv forbedring i min krop, når jeg begrænser mit glutenindtag væsentligt.

Nyeste forskning viser da også at mange af os måske tåler gluten dårligere end vi ved og tænker over, en af forklaringerne menes at kunne findes i det højere glutenindhold, som nutidens fremavlede kornsorter ofte har. Samtidig spiser de fleste af os en del færdigprodukter gennem en dag, hvor der findes gluten i utrolig mange ting, så selv hjemmelavet mad ender med at være ret glutenholdig.

Som alternativ til traditionelt bagværk, kan jeg varmt anbefale disse boller, de er blevet ret populære her og både store og små har sørget for, at de er forsvundet hurtigt her i huset 🙂

Bollerne er nemme at lave, smager dejligt og indeholder sunde frø og lidt grønt, som er med til at gøre bollerne mere svampede.

Måske skal du som jeg, lige ud og handle lidt for at opdatere skabet med nye meltyper, men når først det er klaret er du klar til at bage på en ny, nem og lækker måde 🙂

Ca. 10 stk. – Tid: Knap 1,5 time inkl hævetid

Ingredienser

 • 4,5 dl lunkent vand
 • 20 g. gær
 • 3 spsk olivenolie
 • 50 g. hørfrø
 • 170 g. fuldkornsrismel
 • 125 g. boghvedemel
 • 50 g. mandelmel
 • 3 spsk boghvedegryn eller FiberHUSK/loppefrøskaller
 • 1 revet gulerod eller tilsvarende mængde squash
 • 0,5 tsk salt
 • 1 æg til pensling
 • evt. frø, kerner eller hakkede nødder som topping/pynt

Gær røres ud i det lunke vand og olivenolie tilsættes. Tilsæt hørfrø, mandelmel, rismel, boghvedemel, boghvedegryn, salt og revet gulerod.

Rør dejen godt sammen, gerne på en røremaskine i langsomt tempo 5-10 min.

Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i min.30 min.

Form bollerne med lidt våde hænder og lad dem efterhæve 15 min. på bagepladen.

Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys evt med topping.

Bollerne bages ved 180 grader varmluft i ca. 20 min til de er gyldne og lyder hult når du banker i bunden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *