Skip to content

Æbletærte

Denne lækre kage behøver vidst ingen større introduktion, den er bare virkelig lækker og virkelig nem at lave. Perfekt til en hyggestund med en god kop kaffe og dem du godt kan li’.

Dejen skal hverken rulles ud eller formes fint, bare røres sammen, ned i fadet, æbler på og klar til bagning! Jeg bruger usprøjtede æbler med skræl, så får kagen alt det sunde med fra skrællen som bliver bagt fin og blød i ovnen og så pynter farverne flot på kagen.

Tid: 40 min. inkl. bagning

Ingredienser

  • 125 g sukker
  • 1 æg
  • 2 1/2 tsk vaniljesukker
  • 1,5 dl creme fraiche, yoghurt naturel, skyr eller græsk yoghurt
  • 25 g smør
  • 2 tsk bagepulver
  • 230 g mel
  • Ca. 3 æbler
  • Lidt kanelsukker

Æg og sukker piskes så det bliver luftigt. Smøret smeltes og tilsættes sammen med vaniljesukker og creme fraiche/yoghurt. Rør det hele godt sammen.

Bagepulver og mel blandes og tilsættes lidt ad gangen. Vendes lidt forsigtigt i dejen fx med en dejskraber, til dejen er ensartet.

Tærtefadet smøres med lidt smør og dejen fordeles jævnt i tærtefadet med en dejskraber eller lign.

Æblerne skylles grundigt, skæres i både og kernehuset fjernes. Skær bådene i tynde skiver, hvorefter de fordeles på tærtedejen og stikkes en smule ned i dejen. Drys til sidst tærten med lidt kanelsukker.

Tærten bages ved 175 grader varmluft i ca. 20- 25 min. til tærten er gylden og gennembagt. Stik evt. i tærten og tjek at dejen ikke hænger fast.

Tærten serveres med fx creme fraiche, vaniljecreme eller flødeskum. Velbekomme!

Måske har du også lyst til at prøve min opskrift på virkelig lækker brombærtærte? Eller måske “Altid en vinder chokoladekagen”?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *