Skip to content

Pirogger med lækkert veggiefyld

Hver uge laver jeg madplan for den efterfølgende uge, så tager vi en ordentlig handletur om lørdagen og så er vi stort set klar til alle måltider, uden at skulle bekymre os om tomt køleskab og daglige handleture. Det fungerer godt for os 🙂

Da jeg i sidste uge lavede madplan, fik jeg pludselig lyst til at lave pirogger, noget jeg faktisk aldrig har prøvet før eller haft på menuen herhjemme. Da jeg spurgte manden min om han var med på den, sagde han at det han han sidst lavet og fået i hjemkundskab i folkeskolen og jeg havde det på præcis samme måde! Det måtte prøves 🙂

Nå, men resultatet blev virkelig lækkert, både vi og guldklumpen var begejstrede og der blev spist rigtig godt 🙂 Derfor vil jeg selvfølgelig dele min opskrift med jer, jeg tænker helt sikkert det skal prøves igen, mulighederne for at variere fyldet er uendelige og det er samtidig en virkelig lækker måde at spise en masse grønt på.

Antal: 10-12 stk. – Tid: Ca. 1 time 15 min i alt

Ingredienser

Dej

 • 20 g gær
 • 1 dl vand
 • 2 dl mælk
 • 1 tsk honning
 • 40 g smør
 • 100 g fuldkornshvedemel
 • Ca. 400 g hvedemel
 • 1 æg til pensling

Mælk og vand blandes og lunes så det er “fingerlunt”. Gæren røres ud i, samt honning og smeltet smør.

Tilsæt fuldkornsmel og rør, tilsæt derefter hvedemel lidt ad gangen til dejen er godt æltet sammen. Hæver tildækket i ca. 45 min.

Fyld

 • 2 spsk olie
 • 1 løg
 • 2 gulerødder
 • Ca. 5 champignon
 • 200 g frossen spinat.
 • 1/2 spidskål
 • 1/2 squash
 • 1 tsk karrypasta
 • 140 g tomatpure
 • 2 tsk paprika

Løget hakkes fint, gulerødderne skæres i tynde skiver på råkostjern, champignon renses og skæres i skiver. Snit spidskål og riv squash groft på råkostjern.

Svits løget i olien og karrypasta, tilsæt efter et par minutter alle øvrige grøntsager – gulerødder, champignon, spidskål, spinat og squash. Tilsæt derefter tomatpure og paprika, lad det simre ca. 10 min så spinaten er tøet og det hele efterhånden er mørt. Smag til med salt og peber.

Piroggerne samles

Del dejen i 10-12 boller på et meldrysset bord. Rul bollerne først runde og derefter flade fx med en kagerulle.

Placer fyldet på midten, læg feta ovenpå og luk piroggen sammen. Tryk rundt i kanten med en gaffel, så fyldet bliver inde under bagning.

Læg piroggerne på en bageplade og pensl med et sammenpisket æg. Efterhæver på bagepladen ca.15 minutter.

Piroggerne bages ca.15 min ved 180 grader varmluft, til de er gennembagte og er blevet flot gyldne.

Velbekomme!

TIP

Piroggerne er glimrende til frokost eller i madpakken. Piroggerne kan også fryses, så lav gerne en stor portion så der er nem mad en travl dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *