Skip to content

Ovnbagt grøntsagsfad

Disse ovnbagte grøntsager er en god måde at få spist en masse grønt, samtidig smager det virkelig lækkert og passer sig selv i ovnen, den slags mad kan jeg virkelig godt li’ 🙂

Her får du opskriften med kartoffel, gulerod og porre, men brug gerne andre grøntsager du synes om og har på lager.

Ingredienser

  • Ca. 10 kartofler
  • 2 store gulerødder
  • 1 porre
  • 500 ml madlavningsfløde (eller lign.)
  • Paprika
  • Salt og peber
  • Evt lidt ost på toppen

Skræl kartoflerne, rengør gulerødderne og rens porren. Jeg køber økologiske gulerødder og skræller dem sjældent, men skyller dem godt så der selvfølgelig ikke er jordbakterier eller anden snavs.

Snit kartofler og gulerødder i skiver på fx råkostjernet. Skær porren i tynde skiver ca. 1/2 cm.

Læg alle grøntsagerne i et ovnfast fad og hæld madlavningsfløde over. Drys med paprika, salt og peber samt evt. revet ost.

Det hele bages ved 190 grader varmluft, læg evt staniol over hvis toppen bliver for mørk. Bagetiden varierer meget fra ovn til ovn, men jeg bagte grøntsagerne 1 time og 15 min. Vores ovn er vidst ikke den hurtigste 🙂 🙂

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *