Skip to content

“Altid en vinder” chokoladekagen

En lovende titel, men denne kage har jeg snart lavet et utal af gange og den bliver dejlig snasket og lækker hver gang! En kage som aldrig går galt, alle kan bage uanset erfaring og som egner sig til enhver anledning.

Ofte får kagen “jeg er normalt ikke til chokoladekage, men jeg har spist flere stykker af denne” kommentarer med på vejen, og der er sjældent mange krummer tilbage efter servering 🙂

Ingredienser

  • 250 g. hvedemel
  • 300 g. sukker
  • 6 spsk. kakao
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 2,5 dl. vand
  • 2 æg
  • 150 g. smør, smeltes

De tørre ingredienser sigtes sammen i en skål. Derefter tilsættes de våde ingredienser, æg, vand og smeltet smør.

Det hele røres godt sammen med røremaskine eller mixer. Hæld dejen i en form på omring 22×32 cm. som er beklædt med bagepapir, eller smør formen forinden.

Bag kagen ved 175 grader almindelig ovn i ca. 30 min. Kagen skal ikke bages for meget, den må gerne være lidt snasket, men skal være gennembagt. Stik evt. en nål i, der må ikke være våd kagedej på nålen.

TIP

Tilsæt evt hakket mørk chokolade, hakkede hasselnødder, valnødder eller lign i dejen hvis du vil have lidt ekstra smag og knas.

Glasur

  • 170 g. flormelis
  • 3 spsk. kakao
  • 2 spsk. smør (stuetemperatur)
  • 0,4 dl. mælk

Rør alle ingredienser sammen til en cremet glasur. Smøret skal ikke være for koldt, da der så kan komme klumper i glasuren. Smør den lidt tykke glasur på kagen når den er kold.

Pynt evt. kagen med fx hakkede valnødder, sigtet flormelis eller kokos. Du kan også røre lidt kokos i glasuren inden den smøres på.

TIP

Kagen kan fryses og er stadigvæk lækker efter optøning. Den kan derfor laves på forhånd og give mindre travlhed på dagen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *