Skip to content

Squash med spicy bulgur

Fyldte squash er vel lidt af en klassiker, men med godt krydret fyld af bulgur og grønt, er den helt bestemt værd at sætte på menuen derhjemme en aften.

Som med alle mine andre opskrifter, er også denne simpel at gå til og resultatet er et dejlig sundt måltid med god smag 🙂

Tid: 45 min. – Antal: 2-3 personer

Ingredienser

  • 2,5 dl bulgur
  • 2 squash, gerne økologiske
  • 1 løg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 ds hakket tomat
  • 5 stilke bladselleri
  • 1 tsk rød karrypasta
  • 2 tsk paprika
  • Salt
  • Peber
  • Parmesanost eller anden revet ost

Kog bulguren som anvist på pakken.

Del begge squash på langs og skrab al kødet ud med en ske og hak det lidt med en kniv. Vælg gerne økologiske squash, især hvis du som os spiser hele molevitten og ikke kun fyldet 🙂

Løget pilles og hakkes fint, bladselleri renses og skæres i tynde skiver.

Løg, bladselleri og squashkød svitses i en gryde i olien. Tilsæt karrypasta og paprika. Svits et par minutter ved middel varme og tilsæt hakket tomat.

Lad grøntsagerne simre 5 min mere og vend den kogte bulgur i. Krydr med salt og peber, evt. mere karrypasta hvis du ønsker fyldet mere spicy.

Bulgurfyldet kommes i de udhulede squash og lægges i et ovnfast fad, som er smurt med lidt olie. Har du fyld tilovers, kan du lægge det med i fadet, så det bager med i ovnen.

Drys squashene med ost og sæt fadet i ovnen ved 190 grader varmluft i ca. 30 min., til squashene er bagt og skallen er mør.

Serveres lige som de er, med en grøn salat, tomatsalat eller måske et stykke brød til. Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *