Skip to content

Gulerodsfritter

Gulerodsfritter er et hit herhjemme, både hos små og store størrelser. Mindstemanden er vild med at snuppe dem som fingerhapsere, guleroden har en naturlig sødme og bagt i ovnen er de bløde indeni og sprøde udenpå, mums!

Endnu bedre er det at de er ekstremt nemme at lave, de passer sig selv i ovnen og du kan supplere eller erstatte gulerod med fx pastinak, persillerod, sød kartoffel, rødbede eller almindelig kartoffel.

Vi spiser dem ofte bare helt simple med lidt olie og salt, men eksperimenter endelig med at krydre fritterne med fx chili, paprika, rosmarin eller andre lækre smage.

Antal: Tilbehør til 2-3 personer – Tid: Ca. 40 min.

Ingredienser

  • 6 gulerødder
  • 2 spsk olivenolie
  • Salt
  • Evt. andre krydderier

Skræl og skyl gulerødderne og skær dem i passende stænger. Put dem i en pose eller en skål og bland med olie og salt.

Fritterne hældes i et ovnfast fad eller på bageplade med bagepapir

Bages ved 200 grader varmluft i 20-30 min. Hold øje med at fritterne er bagt og begyndt at blive sprøde, men ikke sorte.

Velbekomme

Fritterne kan serveres som tilbehør til alverdens retter, fx til disse veggiedunser, en god hjemmelavet burger eller noget helt tredje.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *