Skip to content

Veggiedunser

Veggiedunser kan varieres i det uendelige så der er rig mulighed for at skabe jeres helt egne favoritter. Bønner, linser eller kikærter kan være en god grundingrediens, som giver konsistensen af fars og samtidig god protein til dunserne.

Jeg blander ofte revet gulerod, squash eller andet hakket grønt i, for at give god smag og samtidig bliver dunserne sprøde udenpå og saftige indeni. Derudover bliver der “smuglet” lidt ekstra grønt indenbords 🙂

Bønner smager ikke af så meget i sig selv, så dunserne bliver ekstra gode af at farsen krydres med alverdens krydderier, så varier gerne og find den smag du synes bedst om.

Dunserne er desuden velegnet som en hapser i madpakken, i en sandwichbolle eller på et stykke rugbrød.

Ingredienser

  • 1 ds kidneybønner
  • 1 løg
  • 1 æg
  • 1/2 peberfrugt
  • 1 tsk paprika
  • 1/2 tsk spidskommen
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk peber
  • Evt. 1 tsk blandingskrydderi ala “spice mix” eller andet med god smag
  • 1 lille håndfuld frisk basilikum
  • 2 spsk mel, rasp eller havregryn

Bønnerne skylles godt og afdryppes. Løget pilles og peberfrugten skylles og renses.

Brug fx en køkkenmaskine og hak alle ingredienser i denne, så de blandes godt. Farsen stilles på køl 15 min. eller gerne længere.

Form farsen til dunser og steg på panden i fx olie, til de er gyldne på begge sider og gennemstegte.

TIP

Er farsen usammenhængende når den formes, kan der tilføjes lidt ekstra mel, rasp eller havregryn.
Velbekomme ❤️

Se også min opskrift på en sund, simpel og lækker kikærtesalat, lavet på 10 min. eller på sprøde gulerodsfritter som passer sig selv i ovnen og er en vinder hos store og små.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *