Skip to content

Pitabrød

Det eneste problem med disse ret skønne pitabrød, er at de er stærkt vanedannende! Købte pitabrød bliver bare ikke det samme igen, når først man har duftet til og smagt disse hjemmebagte.

Den gode nyhed er at de er glimrende at fryse! Lige til at tage op, når de skal bruges om aftenen lune med lækkert fyld eller til madpakken.

Så lav gerne en stor portion, så der er nem og god aftensmad et par gange. Nærmest fastfood, men den lækre sunde slags ❤️

Selvom pitabrødene indholder mange fibre fra den grove rugmel er de ikke tørre, men giver oplevelsen af godt hjemmelavet brød, uden en masse konserveringsmidler.

Opskriften er som altid nem at lave og er en sikker vinder! Dejen kan koldhæves, hvilket jeg synes er det nemmeste, så dejen røres når man har tid og bages når man har tid 🙂

Antal: 8 stk.

Ingredienser

  • 15 g. gær
  • 1,5 dl. vand
  • 1,5 dl. mælk
  • 3,5 dl. groft rugmel
  • 3,5 dl. hvedemel

Gær røres ud i den kolde mælk, blandet med kogende vand. Rør rugmel i og efterfølgende hvedemel lidt ad gangen. Dejen må gerne være en smule klistret når den sættes til hævning.

Hvis dejen koldhæves dækkes skålen til med film så det slutter tæt, koldhæves i køleskab i ca. 6 timer. Dejen kan også hæve natten over i køleskab.

Alternativt kan dejen dækkes til med klæde og hæve lunt i 1,5 time.

Når dejen har hævet, hældes den ud på på bordet med lidt mel og æltes lidt igennem.

Der formes 8 boller, som rulles lidt forsigtigt flade med fx en kagerulle, så de er ca. 1 cm. høje og ca. 15 cm. i diameter.

Pitabrødene efterhæver tildækket på bageplade i 15 min., imens varmes ovnen op til 250 grader varmluft. Den høje temperatur gør at brødene får det fine hulrum, så der er plads til masser af lækkert fyld.

Brødene bages i ca.5-7 min., til de er let gyldne og let sprøde.

Pitabrødene fyldes med alle dine favoritter, vi er ret glade for klassikeren med falafel og en masse grønt, fx spidskål, tomat, peberfrugt, agurk og salatost.

Tun rørt med græsk yoghurt, mayonnaise, citronsaft, salt og peber smager også dejligt, måske med lidt frisk hakket grønkål som giver en dejlig sprødhed og flot farve.

Velbekomme ❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *