Skip to content

Spaghetti og veggiesauce

Denne ret er et vegetarisk bud på den klassiske spaghetti kødsauce, hvor denne veggiesauce i stedet er baseret på champignon som er en glimrende “erstatning” for kødet.

Hvis du eller nogen i familien ikke lige har champignon på listen over favoritter, synes jeg alligevel du skal give retten et forsøg, da champignon giver en helt særlig smag i saucen, som ikke er svampeagtig.

Samtidig indeholder saucen en masse gode grøntsager, som giver dejlig smag og god fylde til retten.

Jeg valgte her spaghetti lavet af bønner og quinoa, det er sommetider jeg lige finder disse i fx Netto og de er fyldt med god protein. Alle former for spaghetti eller frisk pasta kan dog bruges, så det er bare at vælge jeres favorit.

Her får du opskriften på en hverdagsklassiker, som både er sund, virkelig nem og hurtig at lave.

Antal: 2-3 personer – Tid: Ca. 30 min.

Ingredienser

  • 200 g. champignon
  • 1 løg
  • 4 stilke bladselleri
  • 1 squash
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 ds. hk. tomat
  • 1 spsk. paprika
  • 1 spsk. timian
  • 1 tsk. salt
  • 1/2 tsk. peber
  • 1 dl. grøntsagsbouillon
  • 200 g. spaghetti

Rens og skyl champignon grundigt. Disse hakkes i fx foodprocessor, til de har en fin struktur.

Hak løget fint og riv squash i fine strimler på råkostjern. Bladselleri skæres i tynde skiver.

Champignon og løg svitses i olien i en gryde, til løgene er klare i farven. Squash, bladselleri og krydderier tilsættes og svitser med 5 min.

Hk. tomat og grøntsagsbouillon tilsættes og retten simrer ca. 15 min. til bladsellerien er blød, men stadigvæk lidt sprød.

Imens koges spaghetti i rigeligt vand, efter den anførte kogetid.

Retten serveres med revet parmesan og gerne frisk basilikum. Velbekomme ❤️

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *