Skip to content

Ribs- og hindbærmarmelade

Vi har en dejlig stor ribsbusk herhjemme, med virkelig mange flotte bær, som nu er modne. Der er bare lige det, at jeg ikke har haft den store kreativitet i forhold til at bruge disse fine ribs. Vi går og spiser lidt af dem, nu de er ret søde, men der er ekstremt mange og jeg ville derfor gerne bruge dem til lidt lækkert i køkkenet.

I dag har jeg så lavet marmelade med ribs og hindbær, hold nu op hvor det både duftede lækkert da det kogte og så smager det mere end mums!

Marmeladen var virkelig nem at lave, så har du lyst til en lidt anden marmelade end de helt klassiske, kan jeg virkelig anbefale at prøve denne!

Tid: Ca. 30 min. – Antal: Ca. 2-3 glas, afhængig af størrelse

Ingredienser

  • 250 g. ribs
  • 250 g. hindbær
  • 3/4 dl. vand
  • 200 g. syltesukker

Tag stilke af ribsene og skyl dem grundigt, hindbær skylles ligeledes.

Hæld vand og bær i en gryde og bring i kog. Ribs og hindbær koges 5 min. så bærene efterhånden er kogt ud.

Sukker tilsættes under omrøring og marmeladen koger yderligere 5 min.

Skum den varme marmelade af og hæld straks på rene skoldede glas, evt. skyllet i atamon.

Marmeladen opbevares køligt, så både smag og farve bevares bedst.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *