Skip to content

One pot pasta

Denne ret er ekstremt enkel og alligvel virkelig lækker. Alle ingredienser koger med på én gang, så ingen kedelig pasta, men en dejlig intens smag fra grøntsager og krydderier.

One pot princippet kan varieres i det uendelige, så brug endelig hvad du har af krydderier, grønt og andre lækkerier der kan simre med. På den måde kan retten laves med alle familiens favoritter.

Jeg bruger ofte pasta af fx kikærter eller grønne ærter, det har et højt proteinindhold og er et lækkert alternativ til almindelig pasta, som dog også gør det glimrende i retten. Jeg har desuden brug veggiepølser i skiver, som lige giver lidt ekstra, men sagtens kan undværes.

Antal: 3-4 personer – Tid: 30 min.

Ingredienser

  • 1 løg
  • 1/2 squash
  • 5 stilke bladselleri
  • 150 g. champignon
  • 150 g. helbladet spinat
  • 2 ds hk. tomat
  • 8 dl. grøntsagsbouillon
  • 2 spsk. paprika
  • 1 tsk. chiliflager
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • Peber
  • 250 g. pasta, fx kikærte/lærte/linsepasta eller alm.
  • Evt. pølser – jeg har her brugt 3 veggiepølser fra Hällsans Kök

Squash rives groft på råkostjern og løg hakkes fint. Champignon renses og skæres i mindre skiver. Alle ingredienser puttes i en stor gryde samtidig.

Retten bringes i kog og simrer stille under låg i ca. 10 min., til pastaen er kogt mør.

Serveres med revet parmesan som drys og evt. frisk basilikum.

Velbekomme ❤️
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *