Skip to content

Det var så den karriere, eller hvad?

Når man vælger at blive hjemmegående, i mit tilfælde som 29-årig, gør både en selv og andre sig tanker om, hvad der så lige skal ske med den der karriere man havde gang i.

Jeg havde da også selv mange overvejelser omkring både det at forlade arbejdsmarkedet for en stund og ikke mindst det at skulle vende tilbage igen. I starten af bestluningsprocessen omkring vores valg om hjemmepasning, var jeg reelt også ret bekymret for om jeg ville kunne finde et job igen, når tiden er.

I dag er jeg ikke så bekymret for denne del, af flere grunde. Vigtigst så kender jeg mig selv godt nok til at vide, at jeg har så meget drive, at jeg kan få ting til at lykkes når jeg virkelig brænder og arbejder for det. Det håber jeg at dele med en ny arbejdsplads en dag.

Derudover tror jeg de fleste med både små og store børn, kan genkende følelsen af at tiden går skræmmende stærkt. Hvis man vil nå at være en (stor) del af deres opvækst, er det NU og ikke når karrieren er nået til et level, hvor det passer godt ind at tage et break. Jeg tror i øvrigt sjældent det gode tidspunkt kommer…

Derudover tror jeg også de fleste med børn, kan genkende kaosfølelsen med travle morgener, alle ud af døren, aflevere, på job, præstere, fyraften, hente, hjem, samle tropperne, lave mad, hygge, klargøring, sengetid, mor og far omkuld på sofaen. Det er selvfølgelig også en del af livet med den form for hamsterhjul, men hvis vi skal være helt ærlige et øjeblik, tror jeg mange godt kunne undvære højgearet i hverdagen.

Derfor tror jeg også min kommende arbejdsgiver, vil kunne acceptere og måske forstå min/vores beslutning om at trække stikket og tage en tid med “slow ride” og familieliv.

Det betyder ikke at mine karriereambitioner er forsvundet eller reduceret, tværtimod. Jeg glæder mig helt vildt til jeg skal ud og udleve den del af mig selv mere igen. Men jeg er også vild med at være hvor jeg er lige nu! Så karrieren kommer, uden tvivl, men lige nu er det en anden tid og den er fuldkommen fantastisk.

Tiden herhjemme giver også en ret unik mulighed for virkelig at få vendt og drejet hvad jeg gerne vil, hvilke muligheder der er og hvor jeg er allerbedst. Jeg kommer fra job i den finansielle sektor, som jeg på mange måder synes virkelig godt om. Branchen har et til tider svært ry, men jeg er vild med at give ærlige, troværdige og kompetente oplevelser. Dem tror jeg også der er brug for, når jeg er klar igen.

Mon ikke der bliver brug for LinkedIn billedet igen en dag 😉

Min tid på HD 2. Del studiet gav mig desuden mulighed for at blive endnu klogere på ledelse, jeg har bl.a. læst projektledelse og strategisk ledelse, det var virkelig meget mig! Det tændte også virkelig en drøm og ambition om en dag at arbejde med ledelse i praksis. Jeg har en kæmpe motivation omkring det at få mennesker til at arbejde med sig selv og fællesskabet, jeg synes det er vildt spændende og jeg glæder mig til at udvikle min erfaring over tid.

Så nej, karrieren er ikke game over, men blot på pause, faktisk en pause, som jeg helt oprigtigt vil mene, bidrager ret unikt til mit CV. For selvom du måske smiler lidt nu, og synes det bliver lidt af en kliché omkring hjemmegående mødre, er der for mig ingen tvivl om at livet (alene) hjemme med barn/børn, virkelig lærer mig meget.

Vi snakker altid i arbejdssammenhænge om de robuste medarbejdere, som kan have mange bolde i luften , er beslutningsdygtige, handlingsorienterede, har overblik, arbejder selvstændigt osv.

Min tid i finanssektoren har lært mig meget om disse kompetencer, men min tid som mor, har for alvor lært mig noget om fx stresstolerance, at evne at få tingene til at ske på rette tid og sted, kommunikation, at få ting til at lykkes og få alle med ombord. Min robusthed er mangedoblet og at være på dybt vand er blevet redefineret. For selvom jeg var træt efter en god dag på jobbet tidligere, har jeg nået et nyt niveau på det punkt, selvom jeg “bare har passet skansen herhjemme”.

Så lige nu, er jeg “bare” hjemmegående, fordi det er rigtigt for mig og min familie. Og senere får jeg uden tvivl en masse år til at give, udvikle og opleve på arbejdsmarkedet. Jeg nyder hvor vi er lige nu og jeg glæder mig til de nye udfordringer, der venter i anden halvleg af mit arbejdsliv.

HomemadeHappiness ❤️
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *