Skip to content

Grønne fiskedunser og bulgursalat

Fiskedunser (som det hedder her hos os) er en vinder i en børnefamilie, hvor mindstemanden nemt indtager samme mængde som en voksen.

Derfor er det nu også meget lækkert at friske dem op med lidt grønt, som giver både god smag og grøn samvittighed. Samtidig indeholder både fisken og bulguren gode proteiner som også mætter.

Denne ret er hverken fancy eller krævende, til gengæld er den dejlig hurtig at lave og smager godt, lige som hverdagsmad er bedst.

Antal: 2-3 personer – Tid: Ca. 30 min.

Grønne fiskedunser

Ingredienser

  • 400 g. fiskefars, fx torsk eller laks
  • 1 løg
  • 1/2 squash
  • 1 gulerod
  • Salt og peber (er tilsat i færdig fars)
  • Evt. chiliflager eller andre krydderier

Hak løget fint og riv squash og gulerod på råkostjern. Bland det hele med farsen og rør godt. Form dunserne med en ske, der bliver ca.12 stk. afhængig af størrelsen.

Steg dunserne i olie eller smør, ca. 5 min. på hver side til de er gennemstegte og gyldne.

Min mormors meget røde skål, som har været brugt så flittigt og nu er bosat hos os ❤️

Bulgursalat

Ingredienser

  • 3 dl. bulgur
  • 5,5 dl. vand
  • 2 dl. edamamebønner
  • 8 cherrytomater
  • 1/2 peberfrugt
  • 1 håndfuld persille
  • 1 spsk. olivenolie
  • 100 g. kryddermarineret salatost

Skyl bulgur og hæld det herefter i en gryde med vand. Koges i ca. 10 min., til vandet er væk. Afkøl bulguren en smule og rør en gang undervejs, så det ikke klumper.

Bland derefter bulguren med peberfrugt i tern, edamamebønner og cherrytomater. Klip persillen fint i salaten og vend olien i.

TIP

Hvis man ikke ønsker salatost, kan man i stedet krydre salaten med en smule salt og peber.
Bulgursalaten kan varieres i det uendelige, prøv fx også med blåbær, melon, asparges, ærter eller hvad der er i sæson.
Velbekomme!
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *