Skip to content

Falafel

Falafel er en af mine absolutte favoritter! Kikærter lyder ikke videre spændende i sig selv, men god falafel er virkelig en vinder hos de fleste, kødspisere eller ej.

Herhjemme er falafel et hit hos både store og små, vi bruger dem til så mange lækre retter! Fx i burgere med lækker salsa eller guacamole, sammen med en god salat, i pitabrød, tortillawrap, som en snack i madpakken, på pizza og mange andre steder.

Jeg vil her dele min bedste opskrift med dig, så du nemt kan lave lækre sprøde falafler til enhver lejlighed. Lav gerne dobbelt portion, så er der også til fryseren og du kan tage dem op og lune dem på panden i lidt olie.

Antal: Ca. 20 stk.

Ingredienser

  • 200 g. tørrede kikærter
  • 1 løg
  • Evt. 1 fed hvidløg
  • 2 store æg
  • 1 stor håndfuld persille
  • 2 tsk. knust spidskommen
  • 1/2 tsk. chili
  • 1/2 tsk. salt
  • 1/2 dl. rasp (eller hvedemel)
  • Olie til at stege i

Kikærterne sættes i blød i rigeligt vand i køleskab, min. 10 timer.

Hæld vandet fra kikærterne og skyld dem grundigt. De skal ikke koges! Alle ingredienser blendes sammen i foodprocessoren, til kikærterne har en fin struktur, alt efter smag. Jeg laver dem gerne lidt grove, da jeg godt kan lide der er lidt “bid” i.

Falafelfarsen formes til små kugler med ske i hånden, farsen skal klemmes godt sammen så den binder og ikke smuldrer. Dyp evt. skeen i et glas vand mellem du former falaflerne.

TIP
Er farsen for tør kan der tilsættes et ekstra æg, hvis den er for våd tilsættes lidt ekstra rasp.

Falaflerne steges på panden i en god mængde varm olie, så de ikke bliver tørre. Steges på begge sider til de er godt gyldne, ca. 5 minutter på hver side.

Velbekomme!

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *