Skip to content

10 ting du virkelig gerne vil have til din lille guldklump

Er du en erfaren mor, som ved alt om hvad der er need to og hvad der bare er nice to have med en baby, så tilføj gerne dine bedste tips i kommentarerne 🙂 Men hvis du som jeg, førstegangsmor ærlig talt har lidt svært ved at navigere i, hvad der giver mening at bruge penge på og hvad der bare kommer til at fylde i skabet, så læs videre. 

Need to og nice to

Jeg snakker altså ikke om indkøb af små søde farverige raslende dimser, som mor elsker og som baby i bedste fald kigger på en gang eller to, men om ting der faktisk kan gøre jeres tilværelse nemmere og som kan være værd at investere i. Så når du skal ud og bruge (endnu) flere penge på baby, burde du måske kigge nærmere på disse 10 ting

1. En ekstra dyne

Det var nyt for mig, hvor mange upassende ting, der kan ske med sådan en dyne, som dit lille myr skal puttes i. En ekstra dyne var guld værd for os, for det tager lige et øjeblik at vaske og tørre, samtidig kan det være rart at have én i sengen og én i barnevognen, for man slæber rigeligt rundt på ting i forvejen.

2. En babynest

I de første måneder brugte vi meget en babynest som han sov i, den kan tages med alle steder og vi brugte den både i sofaen, når vi var ude og satte den i hans egen tremmeseng som overgang, mens han stadigvæk var så lille at sengen virkede virkelig stor. Vores guldklump voksede lidt hurtigt ud af sin, men på de måneder den var i brug, gjorde den gavn virkelig mange gange.

3. En lampe med dæmpet belysning

Når baby den første tid skal skiftes om natten, er det rart at belysningen rækker til at kunne se hvad man laver og samtidig ikke er mere skarp end at baby ikke vågner mere end højest nødvendigt. Super simpelt, men alligvel ikke en af de ting jeg lige havde fået med i mine babyforberedelser..

4. Noget at bære baby i (vikle/slynge/bæresele)

En ting jeg virkelig nødig ville have undværet! Børn er selvfølgelig forskellige, men de fleste små vil gerne være helt tæt på, en (for mig overraskende) stor del af døgnet. Jeg havde selvfølgelig en forventning om at skulle være meget sammen med baby, men jeg var lidt overvældet over hvor stor en del af dagen, jeg brugte på amning og lign. Her var viklen/bæreselen en god måde at kunne få hænderne lidt fri, måske komme lidt ud og og samtidig nyde nærværet med en veltilpas baby.

I starten brugte jeg en strækvikle som han også sov i, senere en Ergobaby adapt bæresele som jeg også stadigvæk bruger til min 12 kg. store guldklump. Det er bare rart at kunne tage ham med rundt, så kan jeg få brugt mit krudt på alle de ting jeg også gerne vil, han nyder at følge med i det også kan vi hyggeputte samtidig. 

Putning i strækvikle med en lille ny guldklump

5. En termokande

Jep den stikker lidt ved siden af I know, meget simpel og lidt skørt, men vi har altså haft stor glæde af at have en termokande, med varmt vand ved siden af puslepladsen. Det kan både komme en til gavn hvis man ikke har pusleplads på badeværelset og/eller hvis vandet er virkelig længe om at blive varmt. I termokanden har der altid været varmt vand klart, når der skal laves ren numse uanset tidspunkt på døgnet. 

6. En voksipose

For os har det fungeret virkelig godt at have guldklumpen sovende i barnevognen i dagtimerne, her har en voksipose i de kolde måneder været guld værd. Fra at have pakket ham i alverdens tøj, af og på, for lidt og for meget, kunne vi som oftest ligge ham i almindeligt tøj, hue og vanter i voksiposen. Derudover sov han bare virkelig godt i den, min teori er at omfavnelsen posen giver når den er lukket, var med til at skabe tryghed og den blev ikke sparket af som dynen ellers gør her. Vi har poser af forskellige mærker, men til vinterbrug var uldposen perfekt til at regulere temperaturen, så han altid var tilpas når man tog ham op. Vi brugte desuden en dunpose i klapvognen på tur, så han kunne pakkes godt ind om benene og have jakke på fx. Nemt at regulere hvis man er på tur skiftevis inde/ude når der handles eller lign. 

7. En klapvogn

Jeg har hele vejen haft fokus på ikke at få shoppet en masse ting vi ikke fik brugte og var også i tvivl om hvornår tiden var inde til klapvogn. Da han var knap et halvt år, købte jeg dog en brugt Emmaljunga, som havde forskellige siddeindstillinger, men vigtigst så kunne den ligges helt ned. Desuden kunne den vendes så han kiggede ind mod os på turen, hvilket jeg synes var relevant, med en helt lille størrelse som ofte får rigeligt med indtryk. Vi købte en model der også kunne bruges off road, men alligvel væsentlig nemmere at få med i bilen end barnevognen. Vi har brugt klapvognen virkelig meget, at han har kunnet ligge og sove når vi har været afsted har været helt ideelt.

PS. Hvis du som jeg, får en laaaang baby, så overvej i øvrigt i barnevogn med et godt langt liggemål, så ikke I får pladsproblemer før 1-års fødselsdag

8. Suttesnor

Hvis din baby bruger sut, kommer den formentlig til uplanlagt at forlade babys mund urimeligt mange gange. Her vil en suttesnor spare dig for mange klamme sutter der har været forbi gulvet/jorden. Jeg blev dog aldrig fan af snore lavet af stof, som kun kan tørres af med en klud, de bliver for snuskede til min smag. I stedet har vi brugt nogen der kan skoldes og som guldklumpen i perioder med tænder på vej, har gumlet meget velfornøjet i. 

9. En velpakket pusletaske

Her skal du lade dit kvindelige organisator gen komme til sin ret, hvis du altså er udstyret med sådan et. En pusletaske kan indeholde remmedier til næsten enhver kritisk situation, der er meget der kan fikses med en ekstra stofble, ekstratøj, en god creme, bleposer (så har du også et sted til tøj med prut/andet snask på hvis det skulle ske), legetøj til en ikke formidabel køretøj osv. Når vi forlader matriklen er pusletasken (næsten) altid med og de gange jeg tænker den kan undværes fordi jeg ikke gider bære på den og baby, ender jeg jævnligt med at fortryde det. 

10. Nusseklude og yndlingsbamser der kan vaskes

Børn sviner. Meget. Og det er ok, især hvis langt størstedelen af det de omgås kan vaskes. At producenterne laver nusseindbydende legetøj der ikke kan vaskes, kan kun være fordi de håber man køber en erstatning, når man har prøvet at vaske den oprindelige med begrænset succes. Derfor er det bare rigtig rart, at kunne give kaninbamsen en skånsom tur i vaskemaskinen, når dens oprindelige farve er en anelse udefinerbar og guldklumpen ynder at spise den. 

Har du flere ” really nice to have tips” må du endelig dele dem nedenfor så vi kan bruge guldmønterne på det der virkelig er lækkert 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *